25 Mart 2016 Cuma

SİMİT POĞAÇA





  • 1 Çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya (kuru maya da olur)
  • 100 gr. oda ısısında margarin
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • 4-5 su bardağı un
  • tuz
üzeri için

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • yarım çay bardağı su
  • susam


içi için ; isteğe bağlı

  • beyaz peynir-maydanoz
  • patates (haşlanıp ezilmiş)
Hamur yoğrulacak kaba,1 bardak ılık su,maya ve şekerin yarısı eklenip 5 dk kadar mayalanması beklenir. Kabarınca ılık süt,şekerin kalanı,yumurta, sıvı yağ, küçük küçük doğranmış margarini ekliyoruz. Unu ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Gerekirse un ilave edebilirsiniz. 20 dk kadar hamurun mayalanmasını bekliyoruz. mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp top şekli veriyoruz. Tezgahta ya da elinizde açıp ortasına içi harçtan koyup resimdeki gibi birleştiriyoruz. Poğaçaların düzgün taraflarını önce pekmezli suya daha sonra susama batırıp tepsiye diziyoruz. Tepsideki poğaçaların üzerine bir bıçak ile ikişer tane çizik atıyoruz. 20-30 dk tepside mayalandırıp,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder