TAZE FASULYE YEMEĞİ |
Fasulyenin faydaları diye boşuna dememişler...hazımsızlık çekenler,aman karnım diyenler..buyrun sizler için gelsin :)
TAZE FASULYE YEMEĞİ
-1 kg taze fasulye
-2 adet orta boy soğan
-1 tane orta boy domates
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı salça
-tuz
-kuş başı et(isteğe bağlı)
-su
tencereye koyduğumuz yağda,yemeklik doğranan soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ..içine salçayı doğranmış domatesi, biberi ve toz kırmızı biberi de koyup salçanın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine fasulyeleri ve tuzu ekleyip fasulyelerin rengi koyu yeşile dönünceye kadar kavurmaya devam ediyoruz.Son olarak fasulyelerle eşit sevide olacak kadar su ekleyip düdüklü tencereyi kapatıyoruz.15-20 dk pişen fasulyeler servise hazır.. etli yapacaklar içinde işlem aynı.tek fark; önce etleri kavurup, üzerine soğanı ekleyeceksiniz.
NOT: Duduklu tencereniz daha uzun yada kısa surede pişiriyor olabalir.zamanı siz tencerenize gore kendiniz ayarlayın.Sonra arkamdan saymayın heee... öpüldünüz. :)
Sitenizde bir oğrenci olarak kolay yapabilecegimiz seyler var ellerinize sağlik devamini dört gözle bekliyorum 😊
YanıtlaSilElimden geldiğince sizler içinde birşeyler yapacağım.teşekkur ederim.
YanıtlaSil