25 Şubat 2016 Perşembe

TARHANA ÇORBASI


   Her yöreye göre değişiklik gösteren çorba..tarhana! İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yoğurtlu ve buğdaylı-yarmalı olarak yapılırken, ege ve Marmara bölgesinde domatesli olarak yapılıyor.işte tarifi karşınızda!


  • 4 kaşık tarhana (kişi sayısından bir  kaşık fazla)
  • tereyağı yada kuyruk yağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
  • kıyma (isteğe bağlı-olmasa da olur)
  • yarım yemek kaşığı salça
  • pul biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz
  • 4 kase su (kişi sayısından bir kase fazla-kaynama payı)

   4 Kaşık tarhanayı biraz su ile kasede açın. bir tencerede yağı,pul biberi ve salçayı kavurun.(kıymalı yapacaklar kıymayı da kavursun).Daha sonra 4 kase suyu koyup üzerine tarhanayı karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayan çorbanıza sarımsağınızı ister ezerek, isterseniz rendeleyerek ekleyin. Çorbanız hazır, afiyet olsun..

         NOT : İsterseniz çorbanıza bir küçük patatesi küp küp doğrayarak ekleyebilir,patatesler pişinceye kadar çorbanızı kaynatabilirsiniz ya da haşlanmış nohut ekleyip farklılık yapabilirsiniz ;) Tercih sizin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder