Her yöreye göre değişiklik gösteren çorba..tarhana! İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yoğurtlu ve buğdaylı-yarmalı olarak yapılırken, ege ve Marmara bölgesinde domatesli olarak yapılıyor.işte tarifi karşınızda!
- 4 kaşık tarhana (kişi sayısından bir kaşık fazla)
- tereyağı yada kuyruk yağı (sıvı yağ da kullanabilirsiniz)
- kıyma (isteğe bağlı-olmasa da olur)
- yarım yemek kaşığı salça
- pul biber
- 3-4 diş sarımsak
- tuz
- 4 kase su (kişi sayısından bir kase fazla-kaynama payı)
4 Kaşık tarhanayı biraz su ile kasede açın. bir tencerede yağı,pul biberi ve salçayı kavurun.(kıymalı yapacaklar kıymayı da kavursun).Daha sonra 4 kase suyu koyup üzerine tarhanayı karıştırarak yavaş yavaş ekleyin. Tuzunu da ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Kaynayan çorbanıza sarımsağınızı ister ezerek, isterseniz rendeleyerek ekleyin. Çorbanız hazır, afiyet olsun..
NOT : İsterseniz çorbanıza bir küçük patatesi küp küp doğrayarak ekleyebilir,patatesler pişinceye kadar çorbanızı kaynatabilirsiniz ya da haşlanmış nohut ekleyip farklılık yapabilirsiniz ;) Tercih sizin!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder