27 Mart 2016 Pazar

SEBZELİ TAVUK GÜVEÇ






           Soğan ve sarımsağın içinde bulunduğu her yemeği çok severim. Bu da tam öyle bir lezzet işte. Malesef tabakdaki resmini çekemedim, tabağa koyduğunuz anda bekleyen olmuyor :)

  • 6 adet tavuk but ( tavuğun istediğiniz kısmını kullanabilirsiniz)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 2 adet yeşilbiber
  • 3 adet orta boy patates
  • 4 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • arpacık soğan (bütün halinde kullanılacak)
  • 1 yemek kaşıgı salça
  • 1 su bardağı su
  • sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • toz kırmızı biber
    Güveç tenceresine sıvı yağ koyup kızmasını bekliyoruz.kızan sıvı yağda tavuklarımızı kokusu çıkana kadar 20 dk kavuruyoruz. (tencerenin ağzı kapalı olacak) Kavrulan tavukların üzerine 5 er dk arayla doğranmış ve bütün halinde olan soğanı,kırmızı ve yeşil biberi, sarımsakları, domatesi, salçayı, patatesi,tuzu ve baharatları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. 10 dk kısık ateşte kavurduktan sonra üzerine 1 su bardağı su koyup 20-25 dk. kısık ateşte ağzını açmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun.

NOT : Ben yeşil biber ve domates kullanmadım. Zira bu sebzeleri mevsiminin dışında pek kullanmıyorum.Domatesi yazın kaynatıp dondurucuya koymuştum. Kırmızı biberi de közleyip dolaba atmıştım. Eğer elinizde varsa sizde onları kullanabilirsiniz ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder