Ben mücveri daha önce yağda kızartarak yapıyordum; fakat çok ağır ve yağlı geliyordu. En güzeli fırında yapmak..inanın hiç bıktırmıyor ve ağırda gelmiyor ;) Denemenizi tavsiye ederim..
- 1 Adet orta boy karnabahar
- 3 tane taze soğan (yeşil soğan)
- 1 tutam maydanoz
- 3 adet yumurta
- 4-5 yemek kaşığı un
- karabiber
- tuz
sos için
- ezilmiş süzme yada taze yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
- nane
Karnabaharı haşlayıp ezin. Tüm malzemeleri içine koyarak güzelce karıştırın. Yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine resimde gördüğünüz gibi birer yemek kaşığı koyun.Çok kalın olmamasına özen gösterin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
yoğurdu bir kapta ezin,içine ezilmiş sarımsak ve tuzunu ekleyip karıştırın. Üzerine nanesini de serpip servisi edin.. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder