21 Şubat 2016 Pazar

ARAP AŞI ÇORBASI

ARAP AŞI ÇORBASI
  • Tavuğun herhangi bir kısmı
  • tavuğu haşlamak için su
  • sıvı yağ yada terayağı 
  • yarım yemek kaşıgı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kavrulmuş un (ununuzu haşladıgınız tavuk suyuna gore ayarlayın,kıvam vermek için..)
  • toz kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
2 kaşık unu tavada hafif kahverengi oluncaya kadar kavurup,bir kaseye alın.soğuyunca üzerine biraz su ekleyip açın ki ;unda topaklanmalar kalmasın. Düdüklü tencereye koyduğumuz tavuk parçasını, tuz ekleyerek bol su ile haşlayın.Haşlanan tavukları ılıyınca didin.Bir tencereye yağı koyup, içine salçaları ve baharatları ekleyip güzelce kokusu çıkana kadar kavurun.Kavrulan salçanın üzerine düdüklüde haşlanan tavuğun suyunu ekleyin.(burada dikkat etmeniz gereken şey didiklediğiniz tavukların suyun içinde yok denecek kadar az kalmaması,suyunuzu etinize göre ayarlayın.) Daha sonra tavukları da bu suya ekleyin. Kasede su ile açmış olduğunuz unu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin.Çorbanız kaynayınca kadar karıştırmaya devam edin, un içinde top top olmasın.Tuzunu da ayarlayıp,kısık ateşte 10-15 dk kaynayan çorbanız servise hazır.Üzerine limon suyu sıkarak afiyetle için...

4 yorum:

  1. bunun yanında servis edilen hamur(ekmek artık ne deniyorsa) tarifini de ekler misin bi ara. tam arap aşı olsun de mi?

    YanıtlaSil
  2. güzel birazdaha paylaşım olsa iyi olur

    YanıtlaSil