25 Mart 2016 Cuma

FIRINDA SOSLU SOMON BALIĞI




  • Yarım portakal suyu
  • yarım limon suyu
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytin yağı veya sıvıyağ
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 3-4 adet defne yapragı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • tuz


    Derin bir kaba tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır. (defne yapraklarını parçalayın.) Temizlenip,  bol su ile yıkanmış olan balık 2 parmak kalınlığında dilimlenir.Balıklar sosda çevrilerek her yerinin soslanması sağlanır.Sosusya birlikte buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar marine edilen balıklar fırın tepsisine alınır.Üzerlerine birazcık yağ ve kendi sosusundan gezdirilir.Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder