- Yarım portakal suyu
- yarım limon suyu
- 5-6 yemek kaşığı sızma zeytin yağı veya sıvıyağ
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- 3-4 adet defne yapragı
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- tuz
Derin bir kaba tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır. (defne yapraklarını parçalayın.) Temizlenip, bol su ile yıkanmış olan balık 2 parmak kalınlığında dilimlenir.Balıklar sosda çevrilerek her yerinin soslanması sağlanır.Sosusya birlikte buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar marine edilen balıklar fırın tepsisine alınır.Üzerlerine birazcık yağ ve kendi sosusundan gezdirilir.Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak yarım saat kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder