31 Mart 2016 Perşembe

MERCİMEK ÇORBASI




  • 1,5 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz 
  • sıvı yağ
  • 7 su bardağı su
  Düdüklü tencerede sıvı yağ kızdırılır.Üzerine küp küp doğranmış soğan eklenip kavrulur. Sırasıyla; havuç,yıkanmış mercimek, kırmızı toz biber, karabiber, salça,nane ve tuz eklenip 2-3 dk daha kavrulur. 7 su bardağı su eklenip tencerenin ağzı kapatılıp 25-30 dk pişirilir.(ilk 5 dk orta ateşte, daha sonra kısık ateşte) Pişen çorba blendırla çekilerek  pürüzsüz hale getirilir. afiyet olsun..

 NOT: Mercimek çorbasında patates ve un kullanabilirsiniz.Ben ikisini de tercih etmiyorum. Bu ölçülerle yaptığınızda un ve nişastanın tadını değil mercimeğin tadını alıyorsunuz. Kolay gelsin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder