25 Mart 2016 Cuma

KREP TARİFİ


  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağından biraz az un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • pişirmek için margarin veya sıvı yağ
       Un,su ve süt içinde hiç topak kalmayacak şekilde çırpılır. üzerine yumurta eklenir ve kek hamurundan daha cıvık bir hamur olacak şeklide çırpmaya devam edilir. Krep tavasında ya da teflon tavada yapılabilir. Tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin ya da sıvı yağ konulur. Yağ kızınca, 1 kepçe kadar (tavanın büyüklüğüne göre) hamurdan dökülür ve tavanın her yerine yayılır. İki tarafı da çevrilerek pişirilir.

NOT: Krep hamuruna tuz koymazsanız; bal, reçel, çikolata vb. sürerek de tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder