16 Mart 2016 Çarşamba

LAHMACUN (EV USULÜ)




Bu hafta sonumuz Bilecik'te geçti. Çok güzel bir şehir, küçücük! Büyük görümcem, sevgili ablam Fatmayı ziyarete gittik. 5 yıl yurt dışında kaldıktan sonra geçen yaz tam dönüş yaptılar Türkiye'ye. Bizde ilk kez evlerine misafir olmuş olduk. Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun,gördüğünüz yerleri anlat derseniz, evettt onu ayrıca paylaşacağım!  Şimdi gelelim Lahmacunumuza...


hamuru için;

  • un 
  • su 
  • tuz
  • maya
iç harcı için;
  • Yarım kg kıyma 
  • 2 orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • bir tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 3 orta boy domates
  • toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • karabiber (isteğe bağlı)
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım çay bardağından biraz az su
un,su tuz ve mayayı kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olacak şeklide yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Kıyma dışındaki tüm malzemelerimizi robotta çekiyoruz ve kıymanın üzerine ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Hamurlarımızdan küçük bezeler alıp tezgahta açıyoruz. açtığımız her bezenin üzerine harçtan koyup, lahmacun makinesinde yada önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder