8 Mart 2016 Salı

İRMİKLİ PASTA



 DEMET'İMİN ELLERİNDEN...

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  Süt,şeker ve irmik bir tencerede koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir ve pişen karışım bir bor cama dökülür. Başka bir kapta vişne suyu, nişasta ve vanilya jöle kıvamı alıncaya kadar pişilir ve daha önceden bor cama dökülmüş olan irmikli karışımın üzerine dökülüp soğumaya bırakılır. Soğuyan pastanın üzeri Hindistan cevizi ile süslenir. Dilimlenerek afiyetle mideye indirilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder