25 Mart 2016 Cuma

ETLİ YEŞİL MERCİMEK





  • Bir su bardağı yeşil mercimek
  • Bir baş kuru soğan
  • 6-8 diş sarımsak
  • Bir adet kırmızı biber
  • Bir adet domates
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • sıvı yağ
  • Karabiber, tuz
  • İstenilen miktarda kuşbaşı et 


  Mercimek bol su ile yıkanır. Düdüklü tencereye sıvı yağ, kuş başı doğranmış et, küçük küçük doğranmış soğan, kırmızı biber ve sarımsaklar konulup kavrulur. Kavrulan bu malzemelere salça eklenip, salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Üzerine mercimek,karabiber,tuz ve üzerini 4 parmak geçecek kadar su eklenip düdüklü tencerenin kapağı kapatılır. 20-25 dk pişirilir. (Düdüklünüzü pişirme süresine göre süreyi ayarlayın) Piştiğinde suyunu çok çekmiş olursa,üzerine sıcak su ekleyip biraz daha kaynatabilirsiniz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder