25 Mart 2016 Cuma

PROFİTEROL




Malzemeler :
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta


ara kreması için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz fazla şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya


üzerinin çikolata sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • yarım yemek kaşığı un
  • 1-2 yemek kaşığı toz şeker ( damak zevkinize göre)
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
     küçük bir tencereye suyu ve margarini koyup kaynatın. kaynayınca üzerine unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.2-3 dk sürekli karıştırrark hamuru pişirin. ocağı kapatıp, 10-15 dk soğumasını bekleyin. soğuyan hamura teker teker yumurtaları kırıp çırpın ve birini yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Çok iyi karıştırın.3 yumurta sonunda koyu, yapışkan bir hamur elde edin ve 5- 10 dk hamuru dinlenmeye bırakın. fırın tepsinizi yağlayıp tatlı kaşığıyla hamurlarınızdan parçalar koyun. Hamurlarınızı elinizle şekillendirmeye çalışmayın. (Yukarıdaki resimde olduğu gibi) Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, üzeri  hafif kızarana kadar hamurlarınızı pişirin ve 15 dk kadar sıcak fırından çıkarmayın ki sönmesinler.(fırının önceden ısıtılmış olması püf noktalarından biri),soğumasını bekleyin.

       Kreması için; Vanilya hariç diğer malzemeleri tencere koyarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyip güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.

       profiterolün soğuyan hamurlarını ortadan ikiye kesip arasına krema doldurun.


      Çikolatası için; tüm malzemeleri sıvıyağ hariç, küçük bir kapta (ben cezvede yapıyorum :) ) pişirin.altını kapatmaya yakın sıvıyağı ekleyin.iyice karıştırıp soğumaya bırakın. (topaklanmalar olduysa ya iyice çırpın ya da blendırda çekiverin.) çikolatanız koyu olduysa süt ile açabilirsiniz.

   profiterollerinizin üzerine çikolata sosu döküp servis edin.. afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder