Malzemeler :
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 3 adet yumurta
ara kreması için
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağından biraz fazla şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
üzerinin çikolata sosu için
- 1 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- yarım yemek kaşığı un
- 1-2 yemek kaşığı toz şeker ( damak zevkinize göre)
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Kreması için; Vanilya hariç diğer malzemeleri tencere koyarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyip güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
profiterolün soğuyan hamurlarını ortadan ikiye kesip arasına krema doldurun.
Çikolatası için; tüm malzemeleri sıvıyağ hariç, küçük bir kapta (ben cezvede yapıyorum :) ) pişirin.altını kapatmaya yakın sıvıyağı ekleyin.iyice karıştırıp soğumaya bırakın. (topaklanmalar olduysa ya iyice çırpın ya da blendırda çekiverin.) çikolatanız koyu olduysa süt ile açabilirsiniz.
profiterollerinizin üzerine çikolata sosu döküp servis edin.. afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder