Dış harci icin:
- 2su bardagi ince bulgur
- 1 su bardagi irmik
- 4-5 yemek kasigi un
- 2 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi salca
- 1 yumurta
- 1 tatli kasigi toz kirmizi biber
- 1 cay kasig karabiber
- 1 cay kasigi kimyon
- Tuz
İç harci icin:
- 4 tane orta boy sogan
- 1 kg kiyma (orta yagli)
- Toz kirmizi biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kasigi salca
- Sivi yag
Uzeri icin:
- Suzme yogurt
- Su
- Tereyagi
- 1 cay kasigi kirmizi toz biber
Bulgur sicak su ile islatilip ustu kapali olarak 5 dk dinlendirilir.dinlenen bulgurn uzerine diger tum malzemeler eklenir ve kulak memesi kivaminda bir harc elde edilir.( harciniz sert olduysa su ile acabilirsiniz) Diger tarafta bir tencerede kiyma ve diger malzemler kavrulur ve sogumasi beklenir. Dis harcindan cevizden biraz daha buyuk olacak sekilde bezeler alinarak isaret parmagi yardimiyla avuc icinde cevrilerek ici acilir.(acarken cevireceginiz avuc icinizi ve isret parmaginizi islatin) Acilan kisma kiymali ic harctan konur ve alttan baslayarak yukari dogru cevire cevire bezenin acik kismi kapatilir.bu sekilde kofteler tamamlanir. Daha sonra kofteler 6-7 dk sicak suda haslanir.( makarna pisirir gibi) kofteleriniz pistiginde hafifce su ustune cikmaya baslarlar,bu size pistigini gosterir. Daha uzun sure pisirirseniz dagilabilirler.
Pisen kofteleri sudan cikarip uzerine dilerseniz yogurlu sos dilerseniz sadece tereyagli sosdan dokebilirsiniz.afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder