Hamsiyi koydum ta ta tavaya
Sıçradı gitti ha ha havaya :)
- Hamsi (istediğiniz miktarda)
- Mısır unu (normal un da olur)
- Sıvı yağ
- tuz
Balıklarınızı temizleyip, bol su ile yıkayın. Düz bir kaba balık miktarına göre mısır ununuzu ve tuzu ekleyip harmanlayın. Balıklarınızı bu una bulayın. Tavaya biraz yağ koyup kızınca balıklarınızı daire şeklinde dizin. Kızaran kısmı çevirmek için, düz bir kapağı balıklarınızın üzerine kapatıp,tavadaki yağı kaseye süzün ki, çevirirken yağ elinize sıçrayıp yakmasın. Kapağa aldığınız balıkların, kızarmayan yüzünü kaydırarak tekrar tavaya alıp kızartın. Her iki yüzü de kızardığın da servis tabağına alın. Afiyet olsun cancağızlarm!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder