25 Şubat 2016 Perşembe

KURU PATLICAN DOLMASI


       Hımmmm..En sevdiğim yemeklerden biridir kuru patlıcan dolması,biber dolmasını pek sevmem ama kuru patlıcan dolmasına bayılırım..

  • 15-20  Adet kuru patlıcan
  • 1,5-2 su bardağı pirinç (kaşıkla da ölçebilirsiniz,1 kaşık pirinç=biri kuru patlıcan)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • kıyma (ne kadar isterseniz)
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 3-4 diş sarımsak (küçük doğranmış)
  • yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı limon tuzu (ezilmiş), yarısı içine diğer yarısı pişirme suyuna
  • yarım çay bardağı sıvı yağ (içine)
  • yarım çay bardağı sıvı yağ (üstüne)
  • tuz
  Patlıcanlarınızı soğuk su ile  haşlayın,tırnağınız geçecek yumuşaklıkta olacaklar.( sıcak suyla haşlamayın sertleşirler). Bu arada içi harcı hazırlanır. Yıkanıp süzülen pirincin üzerine;salçalar, kıyma, soğan,sarımsak,baharatlar,yarım çay bardağı yağ ve limon tuzunun yarısı eklenip karıştırılır.Haşlanmış olan patlıcanlar bu harçla yarısından biraz fazla olacak şeklide doldurulur.2 patlıcanın ağız kısımları iç içe geçirilip,tencereye dizilir.patlıcanların arka kısımlarına çatalla yada bıçakla küçük delikler açılır. bir kapta yarım yemek kaşığı salçaya kalan limon tuzu,yarım çay bardağı yağ ve su eklenip ezilir.Patlıcanların üzerini geçecek şekilde bu sudan eklenir. kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Patlıcalarınızı pişerken kontrol edin suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.. KOLAY GELSİN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder