Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- 7 su bardağı un ( aldığı kadar- ölçü kabınıza göre değişebilir-kulak memesi kıvamında olacak)
iç malzemesi:
- peynir,maydanoz - Patates (istege bağlı)- boş olarak da yapabilirsiniz.
Yoğurma kabına toz şeker,tuz,su,yağ ve maya konulup karıştırılır. 5- 10 ağzı kapalı olarak bu karışım dinlendirilerek,maya aktif hale getirilir. daha sonra unu ekleyerek yogurulur. hamur yaklaşık 1 saat mayalandırılır. daha sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak hamura şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder