22 Temmuz 2016 Cuma

PUF POĞAÇA tarifi


  Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un ( aldığı kadar- ölçü kabınıza göre değişebilir-kulak memesi kıvamında olacak)
iç malzemesi:

  • peynir,maydanoz - Patates (istege bağlı)- boş olarak da yapabilirsiniz.
Yoğurma kabına toz şeker,tuz,su,yağ ve maya konulup karıştırılır. 5- 10 ağzı kapalı olarak bu karışım dinlendirilerek,maya aktif hale getirilir. daha sonra unu ekleyerek yogurulur. hamur yaklaşık 1 saat mayalandırılır. daha sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alınarak hamura şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder